Ontspanningsmassage


De ontspanningsmassage is één van de meest gebruikte massagevormen. Bij deze massage wordt onder andere gebruik gemaakt van strijken, kneden en kloppen op de huid.

Het strijken gebeurd met weinig druk en met lange halen over het lichaam. Bij het kneden wordt er in de spieren gekneed. Ook kan de huid worden gewrongen, gerold en kan er zachtjes in geknepen worden. Een slechte doorbloeding wordt vaak gestimuleerd door aanhoudende licht draaiende, bewegende druk op slecht doorbloedde punten uit te oefenen. Ook kan er op de huid geklopt worden. Er wordt dan ritmisch geklopt met de muis en zijkant van de hand. Bij een massage kan olie, crème en lotion gebruikt worden om de huid soepel te houden en irritatie te voorkomen.


Voor wie is een ontspanningsmassage bedoeld?


Wanneer je jezelf uitgeblust voelt of vermoeit of wanneer je last hebt van verkrampt en pijnlijke spieren, dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Maar ook wanneer je niets mankeert kan een massage een zeer prettige ervaring zijn. Kortom, massage geschikt voor iedereen die zichzelf eens goed wil laten verzorgen.


Wat doet een ontspanningsmassage met je?


Een ontspanningsmassage kan zowel voor de geest als lichaam heel goed preventief werken tegen ziekten en voor het behouden van een goede gezondheid. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren en maakt spieren en pezen en gewrichten soepeler. Ook verbetert het de bloedsomloop van de spieren en de huid en stimuleert het de  afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. Doordat je het lichaam goed ontspant, kunnen ook allerlei gevolgen van pijn , vermoeidheid en stress worden verminderd. Ook helpt een ontspannen lichaam om je geest beter tot rust te brengen, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.  


Hoe gaat de ontspanningsmassage?


Van te voren zal de masseur overleggen over wat de gewenste behandeling moet worden en waar de accenten gelegd moeten worden. Daarbij zal de masseur vaak voelen waar de spieren stijf en verhard zijn en hier dan extra aandacht aan besteden. Er wordt direct op de huid gemasseerd, waarbij een massageolie gebruikt wordt. Dit alles wordt uiteraard discreet uitgevoerd. De niet behandelde en reeds behandelde lichaamsdelen worden afgedekt met handdoeken.